NJOKE SA PILETINOM U BIJELOM UMAKU
Ne brini, njoke nećeš morati da praviš na tradicionalni način. Da bismo ti olakšali ovaj recept njoke „IL PASTAIO“ te čekaju u Gastro marketu Marindvor. Za ostalo ćeš ipak morati malo da se potrudiš… 😊
Za piletinu u bijelom umaku biće ti potrebno:
500 grama pilećih prsa
1 vrhnje za kuhanje
luk
curry
so
biber
peršun
senf
Piletinu izreži na trakice te ih posoli, pobiberi, stavi curryja, te po želji malo vegete i stavi u frižider na oko pola sata. Na ugrijanom ulju ispeci trakice od piletine do zlatne boje te ih stavi sa strane
Na tom istom ulju poprži luk dok ne bude staklast i zatim stavi vrhnje za kuhanje te kada zakuha, stavi so, biber te malo senfa, dobro promiješaj. Vrati piletinu u umak te kuhaj još 5 min.
Njoke posluži uz piletinu te malo umaka prelij i po njima. Možeš napraviti i malo više umaka pa sve skupa promiješati…
Prijatno!