Špageti “Frutti di mare”
14 Novembra 2023
Savjeti
Vikend inspiracija za popularni italijanski specijalitet sa morskim plodovima.
Sastojci:
500g špageti No. 5 Rummo
- 300g smrznuti plodovi mora
- 400g paradajz pelat
- maslinovo ulje
- mrkva
- celer
- crni luk
- krupna morska so
- biber
- parmezan
Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera, pa kad omekšaju dodajte crni luk. Još malo dinstajte i dodajte morske plodove koje kratko propržite. Zatim dodajte paradajz pelat, krupnu morsku so i biber i sve lagano dinstajte. Po izboru možete dodati i bijelo vino.
Kad se sos zgusne prelijte ga preko špageta koje ste prethodno skuvali “al dente” i ostavite 1 minutu na ringli da upiju aromu sosa i nakon toga ih sklonite sa nje.
Prije serviranja dodajte još malo maslinovog ulja i naribanog parmezana.
Prijatno!