Špageti “Frutti di mare”

Vikend inspiracija za popularni italijanski specijalitet sa morskim plodovima.

Sastojci:
500g špageti No. 5 Rummo

  • 300g smrznuti plodovi mora
  • 400g paradajz pelat
  • maslinovo ulje
  • mrkva
  • celer
  • crni luk
  • krupna morska so
  • biber
  • parmezan

Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera, pa kad omekšaju dodajte crni luk. Još malo dinstajte i dodajte morske plodove koje kratko propržite. Zatim dodajte paradajz pelat, krupnu morsku so i biber i sve lagano dinstajte. Po izboru možete dodati i bijelo vino.
Kad se sos zgusne prelijte ga preko špageta koje ste prethodno skuvali “al dente” i ostavite 1 minutu na ringli da upiju aromu sosa i nakon toga ih sklonite sa nje.
Prije serviranja dodajte još malo maslinovog ulja i naribanog parmezana.

Prijatno!