Crni rižoto s mozzarella sirom

Vikend inspiracija za Crni rižoto s mozzarella sirom.

Zdravo, ukusno, a drugačije. Crna riža u potpunosti odgovara ovom opisu. Imamo i recept za odličan rižoto.

Sastojci:

  • 450 g očišćene i nasjeckane muškatne tikve
  • 3 kašike maslaca
  • malo svježe kadulje
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 6 šoljica temeljca
  • ½ nasjeckanog većeg crvenog luka
  • 1½ šoljica crne riže
  • ¼ šoljice bijelog vina
  • 2 šoljice parmezana
  • 200 g mozzarelle

Priprema:

Zagrijte rernu na 180°C stepeni. U posudu za pečenje stavite nasjeckanu tikvu, malo kadulje, maslac i malo vode, a zatim dodajte so i biber, te pecite oko 25 minuta, sve dok tekućina ne ispari a tikva postane mekana. Uklonite listiće kadulje, a potom ohladite tikvu pa je uz dodatak soli i bibera izmiksajte u pire. Pire ugrijte na umjerenoj vatri. U međuvremenu u drugoj posudi zagrijte temeljac.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, te dobro posolite. Dodajte rižu, promiješajte, kuhajte minutu pa dodajte vino, i miješajte dok ga riža ne upije. Dodajte šoljicu toplog temeljca, kuhajte uz stalno miješanje, pa povremeno dodajte po malo temeljca čekajući da ga riža upije između svakog dolijevanja. Kuhanje traje 35 do 40 minuta. Potom dodajte pire od tikve, malo maslaca, so i biber po želji te sve začinite parmezanom. Poslužite toplo s komadićima mozzarelle i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Prijatno!