Vikend inspiracija za losos sa špinatom

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 200 g svježeg špinata
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g naribanog parmezana
  • 3 čena bijelog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika naribanog muškatnog oraščića
  • sok od ½ limuna
  • svježi peršun, sitno isjeckan
  • so i biber

Začinite filete lososa i stavite ih u tavu sa maslinovim uljem, tako da koža bude dole. Pecite 5 do 7 minuta sa svake strane, dok koža ne postane hrskava. Za pripremu umaka, dodajte u tavu 2 kašike maslinovog ulja i sitno isjeckani bijeli luk, i pržite oko 1 minut. Dodajte svježi špinat i dinstajte oko 2-3 minute, potom uspite vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić i sok od limuna. Kuhajte oko 3-4 minute pa umiješajte naribani parmezan. Vratite losos u tavu i ostavite na srednje jakoj vatri još 2-3 minuta.

Ukrasite svježim peršunom prije posluživanja.

Prijatno!