Vikend inspiracija za tjesteninu sa škampima i artičokama
Sastojci:
- 450 g škampa
- 350 g tjestenine De Angelis
- 350 g artičoka iz konzerve, isjeckanih
- 100 ml suhog bijelog vina
- 30 g putera
- 3 čena bijelog luka, sitno sjeckana
- 1 limun
- 1 kašika maslinovog ulja
- ¼ kašike mljevene crvene paprike
- svježe sjeckani peršun
- so i biber
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputima na pakovanju, pa ocijedite i ostavite sa strane.
Dinstajte bijeli luk i mljevenu papriku na zagrijanom ulju. Dolijte vino, marinadu od artičoke i škampe, i kuhajte oko 3 minuta uz povremeno miješanje.
Izvadite škampe i dodajte artičoke, puter i limunov sok u tavu.
Kada se puter rastopi, vratite škampe i kuhanu tjesteninu u tavu, posolite, pobiberite i promiješajte.
Poslužite sa svježe sjeckanim peršunom i kriškama limuna.
Prijatno!