Vikend inspiracija za tjesteninu sa škampima i artičokama

Sastojci:

  • 450 g škampa
  • 350 g tjestenine De Angelis
  • 350 g artičoka iz konzerve, isjeckanih
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 30 g putera
  • 3 čena bijelog luka, sitno sjeckana
  • 1 limun
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ¼ kašike mljevene crvene paprike
  • svježe sjeckani peršun
  • so i biber

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputima na pakovanju, pa ocijedite i ostavite sa strane.

Dinstajte bijeli luk i mljevenu papriku na zagrijanom ulju. Dolijte vino, marinadu od artičoke i škampe, i kuhajte oko 3 minuta uz povremeno miješanje.

Izvadite škampe i dodajte artičoke, puter i limunov sok u tavu.

Kada se puter rastopi, vratite škampe i kuhanu tjesteninu u tavu, posolite, pobiberite i promiješajte.

Poslužite sa svježe sjeckanim peršunom i kriškama limuna.

Prijatno!