GASTRO PUTOVANJE SVIJETOM SE NASTAVLJA

I ovog vikenda, na terasi našeg Roof bara nastavljamo gastro putovanje kroz najljepše specijalitete svijeta. Za vas smo pripremili neodoljive degustacije i program koji će donijeti odlično raspoloženje, podsjećajući vas da je svaki trenutak vrijedan uživanja.

Petak, 19. jul
FELICITÀ IN ITALY

Zaronite u čarobni svijet italijanske kuhinje i ponesite dobro raspoloženje jer čemo uživati u rapsodiji okusa iz našeg Pizza Bar-a, gdje se tradicija i strast prema hrani stapaju u svakom zalogaju. Naš Pizza Bar nudi širok spektar autentičnih italijanskih pizza, svježe pripremljenih prema tradicionalnim receptima. Ono što naše pizze čini posebnim i drugačijim od drugih jeste tijesto koje raste iz ljubavi, sastojci i recepti koji su posuti iskrenom željom da pizze učine vrijednim pamćenja i probude italijanski duh. Svaka pizza se peče u Valoriani peći, stvarajući savršeno hrskavu koru i bogate kombinacije okusa.
A ovo gastronomsko iskustvo, moći ćete zaokružiti uz izbor kvalitetnih italijanskih vina iz vinarije Lunaria. Ova vina, plod su saradnje 35 vinara iz sela Orsogna, i proizvode se bez upotrebe hemikalija uz minimalnu mehaničku intervenciju. Svaka boca nosi poseban pečat – narandžasti konac, ručno vezan prema tradiciji, koji dodatno naglašava autentičnost i kvalitet.
Prigrlite radost i sreću italijanske kuhinje uz “Felicità in Italy”, gdje svaki zalogaj pizze nosi priču o strasti, tradiciji i umjetnosti italijanskog kulinarstva.

 

 

 

 

 

Subota, 20. jul
HARMONY OF WINE & CHEESE

Prepustite se harmoniji vina i sira na terasi sa najljepšim pogledom na grad, uz muzički program koji će za vas prirediti DJ Toshi i saksofonista Mirza. Uz kupovinu boce vina, imaćete priliku da uživate u eksluzivnoj selekciji sireva kao što su Parmigiano Reggiano, Grana Padano, Tête de Moine, Gruyère, kao i sirevi s dodatkom lavande, koprive, bosiljka ili jalapeño paprike.
Ne propustite priliku da ispunite trenutak skladnim kombinacijama okusa, u gastro avanturi koja će vam otkriti kako da svoje omiljene sireve i vina zavolite još više, ali i otkrijete nove favorite koji će vas osvojiti.