Tri ljetnja obroka sa ribom i plodovima mora

Riba i plodovi mora su savršen izbor za neodoljive ljetnje gastronomske avanture obogaćene svježim i kvalitetnim sastojcima. U našoj ribarnici, uvijek ćete ih pronaći savršeno svježe, a u našem tekstu vam predstavljamo nekoliko ideja koje će unijeti raznolikost boja i okusa na vašu trpezu.

Pasta Frutti di Mare

Autentičan okus Mediterana krije se u pikantnoj pasti sa svježim morskim plodovima i umakom po želji. Zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani bijeli luk i kratko dinstajte zajedno sa kozicama, dagnjama i komadićima lososa. Prelijte umakom i sjedinite sa kuhanom tjesteninom. Za još potpunije uživanje predlažemo da u našem marketu potražite svježu De Angelis pastu i Bartolli umak, a sve  servirate uz svjež cherry paradajz, peršun i čašu bijelog vina Château Mont-Pérat.

Salata sa lignjama

Ova osvježavajuća salata sa citrusnim notama odvešće vas pravo do pješčanih obala, i predstavljati odličan izbor za tople ljetnje dane. Skuhajte lignje i isijecite ih na kolutove, te pomiješajte sa crvenim lukom, cherry paradajzom, narandžom, zelenom salatom i kaparima. Dodajte so i biber, maslinovo ulje i limunov sok i pospite začinskim biljem poput peršuna ili bosiljka.

Orada sa povrćem

Premažite ribu maslinovim uljem i začinite biljem poput ruzmarina ili timijana. Pecite na 180°C dok orada ne poprimi smeđu boju. Poslužite uz svježe krastavce, paradajz, zelenu salatu i crveni luk, koje ćete začiniti maslinovim uljem i limunovim sokom. Za prilog odaberite kuhano ili pečeno povrće poput šparoga, tikvica ili blitve.