Vikend inspiracija za mlince sa ćuretinom

Sastojci:
ćureći file
mlinci
1/2 kocke za supu
kisela pavlaka
sir Provalone Mandarino Zanetti
vrhnje za kuhanje
biber i so

Priprema:

Ćureće šnicle istanjite čekićem, pa ih posolite i pobiberite. Zagrijte ulje i kratko propržite šnicle s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pa ih isijecite na tanke trake. Zagrijte vodu i razmutite pola kocke za supu kako bi napravili temeljac. Mlince razlomite na manje komade, ali ne previše sitno. Stavite polovinu u temeljac da omekšaju, a zatim izvadite i ponovite sa preostalim mlincima. Pomiješajte kiselu pavlaku i vrhnje za kuhanje i posolite po ukusu. U većoj vatrostalnoj posudi složite slojeve, tako što ćete prvo staviti malo ulja od prženja mesa na dno, pa mlince, zatim umućenu pavlaku i isiječeno meso. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Preko umućene pavlake pospite rendani sir Pravalone Mandarino Zannetti, pa zagrijte rernu na 200 stepeni i pecite mlince 20 do 30 minuta. Izvadite pečene mlince iz rerne i pospite preostalim rendanim sirom. Ostavite da se sir otopi, a zatim poslužite toplo. Uživajte u vašem ukusnom ručku!