Vikend inspiracija za lazanje s povrćem
Sastojci:
De Angelis svježa tjestenina za lazanje
750 ml umaka od paradajza
250 g ricotta sira
200 g šampinjona
150 g mozzarelle
1 tikvica
2 mrkve
1 crvena paprika
2 kašike sosa Pesto alla Genovese
1 kašika maslinovog ulja
vlašac
bešamel
Zagrij ulje u tavi pa dodaj gljive, tikvice, mrkvu i papriku. Dinstaj pet minuta, povremeno miješajući, pa dodaj umak od paradajza, te kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta.
Pomiješaj pesto i ricottu. U posudu za pečenje rasporedi dvije kašike umaka od povrća pa na to poslaži listove lazanja. Rasporedi po njima pola smjese s ricottom i dio umaka od povrća, dodaj mozzarelu pa posloži listove za lazanje preko. Ponovi postupak završavajući listovima za lazanje, prelij bešamel umakom i pospi mozzarellom.
Pokrij folijom i peci 30 minuta na 190°C, a zatim ukloni foliju pa peci još 20 minuta.
Prijatno!