Vikend inspiracija za Cheesecake sa malinama
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mljevenog keksa
- 125 g putera
- 100 ml mlijeka
Za središnji fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 450 g sira
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica kremfixa
Za završni fil:
- 450 g malina
- 60 g šećera
- 2 kesice želatina
Umijesi sastojke za koru i rasporedi u kalup. Umuti kremfix i slatku pavlaku, a potom sir sa vanilin i šećerom u prahu, pa sjedini smjese. Želatin prelij hladnom vodom i ostavi da odstoji 10 minuta, zatim ga zagrij do tačke ključanja i sipaj u pripremljenu smjesu. Fil dodaj u kalup preko kore.
Za završni fil, maline i šećer stavi da prokuvaju u 200 ml vode oko 10 minuta. Prelij želatin hladnom vodom da nabubri, zatim ga sjedini sa malinama i ostavi oko sat vremena. Dodaj u kalup i ohladi u frižideru prije posluživanja.
Uživaj!