Vikend inspiracija za Cheesecake sa malinama

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 125 g putera
  • 100 ml mlijeka

Za središnji fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 450 g sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica kremfixa

Za završni fil:

  • 450 g malina
  • 60 g šećera
  • 2 kesice želatina

 

Umijesi sastojke za koru i rasporedi u kalup. Umuti kremfix i slatku pavlaku, a potom sir sa vanilin i šećerom u prahu, pa sjedini smjese. Želatin prelij hladnom vodom i ostavi da odstoji 10 minuta, zatim ga zagrij do tačke ključanja i sipaj u pripremljenu smjesu. Fil dodaj u kalup preko kore.

Za završni fil, maline i šećer stavi da prokuvaju u 200 ml vode oko 10 minuta. Prelij želatin hladnom vodom da nabubri, zatim ga sjedini sa malinama i ostavi oko sat vremena. Dodaj u kalup i ohladi u frižideru prije posluživanja.

Uživaj!