Samo kod nas – Sicilijanski sirevi koji će te osvojiti

Već više od 50 godina Zappalà sirevi predstavljaju riznicu najljepših ukusa koji nastaju u skladu sa autentičnom sicilijanskom tradicijom mljekarstva. Poseban način proizvodnje i posvećenost vrhunskom kvalitetu, učinila je ove sireve poznatim među istinskim ljubiteljima delikatesnih zalogaja širom svijeta, a od sada imaš priliku da ih probaš, zahvaljujući eksluzivnoj ponudi u našem marketimu.

Scamorza

Klasik koji predstavlja bogatu tradiciju mljekarstva juga Italije. Odlikuje se prepoznatljivim, kruškastim oblikom i laganom, prijatno kiselkastom aromom. Odlična je za primjenu u kulinarstvu a možeš je potražiti u dvije varijante – kao bijeli sir laganog ukusa i prirodno dimljeni sir intenzivnijeg ukusa i karakteristične zlatne boje. Za koju god da se odličiš, lako ćeš je pridružiti svojim omiljenim receptima ili plati meze.

Gustose

Meki sirevi koji ti donose neke od najljepših ukusa sicilijanske tradicije zahvaljujući pažljivom kombinovanju kravljeg, kozjeg i ovčijeg mlijeka i nota chili paprike, masline, sušenog paradajza, pistacija, oraha, bibera, šafrana i tartufa. Ne propusti priliku da ih probaš i otkriješ posebno uživanje u simfoniji ukusa koja oduševljava ljubitelje dobrih zalogaja širom svijeta.

Sfiziotte ricotta i Sfiziotta

Prava poslastica dolazi ti u vidu aromatizovanog sira Sfiziotte ricotta koji se dobija kombinovanjem svježe ricotte, šećera i karakterističnih ukusa poput sicilijanskih peciva, čokolade i voća, garantujući poseban gastronomski užitak. Možeš je poslužiti kao predjelo uz čašu hladnog Chardonnay vina ili kao desert u kojem će uživati sve generacije.

Sicilijanski tvrdi sir sa biberom

Sir bogate arome i deliaktnog, slatko-mliječnog ukusa čiji se prvi dio procesa sazrijevanja odvija u tradicionalnim korpama kako bi potom dostigao punu zrelost, razvijajući prefinjenost po kojoj je prepoznatljiv, uz postizanje finog balansa koji mu daju pikantne note crnog bibera.

Nadamo se da smo uspjeli da ti probudimo želju da otkriješ raskošni svijet ukusa sunčane Sicilije. Ukoliko želiš posebnu gastronomsku rapsodiju, dođi u naš market i odaberi svoje Zappalà favorite – sigurni smo da utisak neće izostati.