Cannelloni sa junetinom i šampinjonima

Sastojci:

  • 400 g mljevene junetine
  • 250 g Rummo Cannelloni tjestenine
  • 150 ml goveđeg temeljca
  • 150 g šampinjona
  • 150 g paradajz paste
  • 15 g ribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • 1 luk, sitno isjeckan
  • so i biber

 

Za umak:

  • 200 g ribanog Paladin cheddar sira
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g brašna
  • kašičica putera

Zagrij rernu na 200°C. Luk dinstaj na maslinovom ulju oko 5 minuta, zatim dodaj sjeckane šampinjone i kuhaj još 5 minuta. Dodaj junetinu, so i biber, dobro promiješaj i prži 15 minuta. Dolij temeljac i 50 g paradajz paste, pa kuhaj na jakoj vatri dok tečnost ne ispari.

 

Za pripremu umaka, brašno kratko dinstaj na puteru. Dolij mlijeko, i kada se zagrije dodaj cheddar sir i miješaj dok smjesa ne postane glatka.

Tavu za pečenje premaži puterom i tankim slojem umaka od cheddar sira. Cannelloni napuni junetinom i poredaj u tavu. Prelij preostalim umakom i pradajz pastom. Prekrij aluminijumskom folijom i peci 30 minuta, zatim skini foliju, pospi parmezanom i peci još 10 minuta.

 

Prijatno!