Teleći ragu s maslinama

Sastojci:

600 g teleće plećke bez kosti
350 ml goveđeg temeljca
150 ml Languedoc crvenog vina
10 crnih Kalamata maslina bez koštice
5 ljutika
3 čena bijelog luka
2 mrkve
2 kašike ulja
½ celera
kašika paradajz paste
lovorov list
ruzmarin
so i biber

 

Na zagrijanom ulju proprži teletinu sječenu na kockice, dok ne porumeni. Isijeci na pola ljutiku i bijeli luk, a mrkvu i celer na sitne komadiće. Meso odloži sa strane, zatim u istoj tavi dinstaj pripremljeno povrće sa paradajz pastom i vinom. Kada dio vina ispari, dolij goveđi temeljac i dodaj lovorov list, ruzmarin, so i biber. Vrati teletinu u tavu, poklopi i ostavi da ključa na laganoj vatri oko sat i 15 minuta. Prepolovi i dodaj masline, pa kuhaj još 15 minuta. Posluži uz kuhani krompir ili prilog po želji.

 

Prijatno!