Vikend inspiracija za Bosanski gulaš

Sastojci:

  • 500 g junećeg buta
  • crveno vino Priur de Seguree
  • 2 glavice crvenog luka
  • 150 g mrkve
  • 250 g paradajz pelata
  • 2 čena bijelog luka
  • mljevena paprika, vegeta
  • so, biber
  • 1 goveđa kocka za supu
  • pola kašike ajvara

 

Meso začini biberom, solju, mljevenom paprikom i vegetom. Isijeci crveni luk i proprži dok ne omekša, potom dodaj začinjeno meso i dinstaj 10 minuta. Razmuti goveđu kocku za supu u toplu vodu, pa dolij u lonac zajedno sa malo crvenog vina. Dodaj  mrkvu, bijeli luk i pelat paradajza, pa poklopi i ostavi na tihoj vatri oko sat vremena. Po potrebi dolij tople vode. Pri kraju dodaj ajvar, i pusti da se kuha još 5 minuta. Posluži uz čašu crvenog vina i uživaj!