Vikend inspiracija za Bosanski gulaš
Sastojci:
- 500 g junećeg buta
- crveno vino Priur de Seguree
- 2 glavice crvenog luka
- 150 g mrkve
- 250 g paradajz pelata
- 2 čena bijelog luka
- mljevena paprika, vegeta
- so, biber
- 1 goveđa kocka za supu
- pola kašike ajvara
Meso začini biberom, solju, mljevenom paprikom i vegetom. Isijeci crveni luk i proprži dok ne omekša, potom dodaj začinjeno meso i dinstaj 10 minuta. Razmuti goveđu kocku za supu u toplu vodu, pa dolij u lonac zajedno sa malo crvenog vina. Dodaj mrkvu, bijeli luk i pelat paradajza, pa poklopi i ostavi na tihoj vatri oko sat vremena. Po potrebi dolij tople vode. Pri kraju dodaj ajvar, i pusti da se kuha još 5 minuta. Posluži uz čašu crvenog vina i uživaj!