Vikend inspiracija za tortu od kestena


Sastojci

Za podlogu:

• 300 g mljevenog keksa

• 100 g mljevenih oraha

• 80 g šećera

• 150 g maslaca

• 150 g čokolade za kuhanje

• 100 ml mlijeka

Za kremu:

• 500 g kesten pirea

• 100 g maslaca

• 100 g šećera u prahu

• 1 kašičica ruma

I još:

• 500 ml vrhnja za šlag

• 4 kašičica šećera u prahu

Pomiješaj keks, orahe i šećer, zatim dodaj otopljenu čokoladu i maslac pa sve sjedini. Okrugli kalup za torte premaži tankim slojem maslaca, a pripremljenu smjesu dodaj na dno kalupa i poravnaj. Stavi u frižider dok pripremaš kremu. Pomješaj maslac i šećer u prahu, pa onda umiješaj i kesten pire dok smjesa ne postane glatka. Premaži preko podloge i vrati u frižider. Miješaj vrhnje i šećer dok ne dobiješ šlag, potom premaži preko kreme od kestena. Tortu pospi ribanom čokoladom i uživaj u savršenom desertu.