Vikend inspiracija za Rižoto sa lososom
Sastojci:
2 fileta lososa
15 g riže Arborio
4 kašike maslinovog ulja
4 mlada luka
2 kašike parmezana
1 limun
50 ml bademovog mlijeka
4 čena bijelog luka
so i biber
Filet lososa očisti, posoli i ostavi sa strane. Skuhaj rižu, zatim sitno isjeckaj mladi i bijeli ljuk. Limun iscijedi u jednu posudu, a u drugu izrendaj malo limunove korice. Dinstaj mladi i bijeli luk na maslinovom ulju, pa dodaj koricu limuna i so. Poslije 5 minuta dolij bademovo mlijeko i promiješaj. Dodaj rendani parmezan, limunov sok i biber, i ostavi na vatri još 5 minuta. Filete lososa ispeci na maslinovom ulju, prelij sa malo limunovog soka i pobiberi, zatim sve sjedini sa rižom. Prije posluživanja pospi orašastim plodovima i sjemenkama po želji i uživaj!