Vikend inspiracija za Hadžijski ćevap
Sastojci:
500 gr teletine bez kosti
2 krompira
2 paprike crvena i žuta
1 mrkva
3 čena bijelog luka
1 glavica crvenog luka
1 kašika peršuna
1 kašika celera
200 gr gljiva
500 ml gotovog temeljca
1 kašika ajvara
So i biber
Priprema:
Meso i povrće očistite i izrežite na kockice. Prvo propržite meso sa lukom kako bi pustili svoje sokove, u to postepeno dodajite ostalo povrće uz konstantno mješanje. Dinstajte uz postepeno dodavanje temeljca. Pred kraj dodajte ajvar i alevu paprika, promješajte i dodajte začine po želji. Pripremljenu smjesu sada prebacujemo u pekač, Po kutlaču smjese stavite u papir za pečenje i zavežite. U pekač naspite 1 šolju vode i stavite nekih 20-30 minuta da se zapeče u rerni. Vaš Hadžijski ćevap je spreman! Servirajte ga obavezno tako u papiru na tanjir. Svako će sebi odvezati svoj ćevapčić i uživati u jelu. Prijatno !!!