Vikend inspiracija za Tortilje s tunom
Sastojci:
4 kašike kukuruza
4 kašike kiselih krastavaca, sitno sjeckanih
500 g konzerviranih komada tune u salamuri
2 kašike svježeg peršuina, nasjeckanog
1 kašika senfa
1½ kašika majoneze
200 g grčkog jogurta
Sok od pola limuna
So i biber po ukusu
4 tortilje
4 lista salate po izboru
Priprema:
Pripremite nadjev tako što u većoj posudi sjedinite kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršun, senf, majonezu, grčki jogurt, sok od limuna, so i biber po ukusu.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte tortilju. Zagrijte je 30 sekundi sa svake strane. Prebacite tortilju na tanjir i u sredinu stavite list salate te dvije kašike nadjeva.
Preklopiti rubove pa usko zamotajte tortilju kako nadjev ne bi curio. Svaku blago dijagonalno prerežite i poslužite. Prijatno! 😊