Vikend inspiracija za Tortilje s tunom

Sastojci:

4 kašike kukuruza

4 kašike kiselih krastavaca, sitno sjeckanih

500 g konzerviranih komada tune u salamuri

2 kašike svježeg peršuina, nasjeckanog

1 kašika senfa

1½ kašika majoneze

200 g grčkog jogurta

Sok od pola limuna

So i biber po ukusu

4 tortilje

4 lista salate po izboru

 

Priprema:

Pripremite nadjev tako što u većoj posudi sjedinite kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršun, senf, majonezu, grčki jogurt, sok od limuna, so i biber po ukusu.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte tortilju. Zagrijte je 30 sekundi sa svake strane. Prebacite tortilju na tanjir i u sredinu stavite list salate te dvije kašike nadjeva.

Preklopiti rubove pa usko zamotajte tortilju kako nadjev ne bi curio. Svaku blago dijagonalno prerežite i poslužite. Prijatno! 😊