Zbog čega volimo svježu tjesteninu?
Pogodna je i za pripremu hladnih jela, kao baza za ljetnje salate sa povrćem, svježim začinskim biljem i laganim dresinzima. Idealna je za one koji vole da kombinuju i istražuju nove oblike i veličine – pappardelle i nježne tagliatelle odlilčne su za guste kremaste umake, dok su za laganiji zalogaj dobar izbor punjene varijante poput raviola i tortelina.
Svježa tjestenina postaje neodoljiva kombinacija u paru sa delikatnim okusima iz mora! Probaj je uz lagani sos od bijelog vina, maslinovog ulja i bijelog luka sa kozicama ili prženim lignjama, ili uživaj u bogatoj aromi sa dimljenim lososom, kaparima i limunovom korom. Za još ljepši ugođaj upari ove specijalitete sa bijelim vinima izražene svježine i citrusnim notama sorte Pinot Grigio ili Sauvignon Blanc, jer herbalne i voćne arome limete i zelene jabuke fino balansiraju okus morskih plodova i ribe.
Prepusti se okusima koji slave jednostavnost, tradiciju i garantuju pravo gastronomsko uživanje!