Vikend inspiracija za Proljetne lazanje

Sastojci:

250 g kora za lazanje

300 g cherry paradajz

200 g tikvica

200 g špinata

1 glavica luka

200 g mladog luka

300 g parmezana

3 kašike maslinovog ulja

grančica svježeg bosiljka

1/2 šoljice umaka od paradajza

sol i papar

 

Priprema:

U loncu na ulju popržite nasjeckani luk, cherry paradajz, tikvice i mladi luk. Kada sve omekša, dodajte bosiljak i umak od paradajza. U posudu za lazanje posložite kore, na kore stavite red povrća koje ste prokuhali, stavite red špinata koji ne trebate kuhati, možete staviti svježi. Ponovno slažete koru na to pa ponovno povrće, špinat i sir. Na zadnju koru posložite špinat, povrće i sir. U međuvremenu zagrijte rernu na 250 stepeni. Nakon što posložite lazanje, stavite ih da se peku 35 do 40 minuta, ovisno o jačini rerne. Prijatno!