Vikend inspiracija za Proljetne lazanje
Sastojci:
250 g kora za lazanje
300 g cherry paradajz
200 g tikvica
200 g špinata
1 glavica luka
200 g mladog luka
300 g parmezana
3 kašike maslinovog ulja
grančica svježeg bosiljka
1/2 šoljice umaka od paradajza
sol i papar
Priprema:
U loncu na ulju popržite nasjeckani luk, cherry paradajz, tikvice i mladi luk. Kada sve omekša, dodajte bosiljak i umak od paradajza. U posudu za lazanje posložite kore, na kore stavite red povrća koje ste prokuhali, stavite red špinata koji ne trebate kuhati, možete staviti svježi. Ponovno slažete koru na to pa ponovno povrće, špinat i sir. Na zadnju koru posložite špinat, povrće i sir. U međuvremenu zagrijte rernu na 250 stepeni. Nakon što posložite lazanje, stavite ih da se peku 35 do 40 minuta, ovisno o jačini rerne. Prijatno!