Vikend inspiracija za Paellu
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 pileća karabatka
1 crvena paprika
2 čena bijelog luka
1 crveni luk
cherry paradajz
300 g arborio riže
1/2 kašikice šafrana
600 ml povrtnog temeljca
300 g kozica
200 g lignji
200 g dagnji
100 g smrznutog graška
2-3 grančice svježeg peršuna
so
Priprema:
Zapeci pileće karabatke na maslinovom ulju pa ih odloži sa strane. Na istoj masnoći proprži crveni luk, zatim dodaj sitno sjeckani bijeli luk, papriku i cherry paradajz. Dinstaj oko 10 minuta. Umiješaj rižu i šafran, kratko proprži pa zalij temeljcem. Vrati piletinu u tavu, dodaj očišćene kozice, lignje i dagnje. Kuhaj oko 20 minuta, dok se dagnje ne otvore. Dodaj grašak i ostavi da odstoji 10 minuta. Pospi sjeckanim peršunom i posluži.
Prijatno!