Vikend inspiracija za Paellu

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

3 pileća karabatka

1 crvena paprika

2 čena bijelog luka

1 crveni luk

cherry paradajz

300 g arborio riže

1/2 kašikice šafrana

600 ml povrtnog temeljca

300 g kozica

200 g lignji

200 g dagnji

100 g smrznutog graška

2-3 grančice svježeg peršuna

so

 

Priprema:

Zapeci pileće karabatke na maslinovom ulju pa ih odloži sa strane. Na istoj masnoći proprži crveni luk, zatim dodaj sitno sjeckani bijeli luk, papriku i cherry paradajz. Dinstaj oko 10 minuta. Umiješaj rižu i šafran, kratko proprži pa zalij temeljcem. Vrati piletinu u tavu, dodaj očišćene kozice, lignje i dagnje. Kuhaj oko 20 minuta, dok se dagnje ne otvore. Dodaj grašak i ostavi da odstoji 10 minuta. Pospi sjeckanim peršunom i posluži.

Prijatno!