Vikend inspiracija za burrito
Sastojci za burrito:
- tortilje
- pileća prsa
- šampinjoni, paradajz, krastavac, malo ljubičastog luka i glavica zelene salate
- konzervisani grah i kukuruz
- cheddar sir
- maslinovo ulje, sojin umak i kašika origana
Za preliv:
- 180 g grčkog jogurta
- čeno bijelog luka
- maslinovo ulje, dimljena paprika, so i biber
Priprema:
Piletinu isijecite na manje kockice i prelijte s maslinovim uljem i dvije kašike sojinog umaka, te začinite origanom. Pustite da se piletina kratko marinira dok pripremite ostale sastojke. Šampinjone očistite i isjeckajte. Operite zelenu salatu, odvojite listove i posušite ih. Luk isijecite na tanke kolutove, a paradajz na sitne kockice. Operite krastavac i isijecite ga na kriške, a ocijedite grah i kukuruz.
Pomiješajte grčki jogurt s maslinovim uljem, dodajte kašičicu dimljene paprike i isjeckan bijeli luk. Posolite, pobiberite i dobro promiješajte sastojke.
Na zagrijanoj tavi pecite piletinu 4 do 5 minuta uz stalno miješanje, pa je odložite sa strane. Na istoj tavi dinstajte šampinjone 5 minuta, pa ih sjedinite s piletinom i pripremljenim prelivom.
Kratko zagrijte tortilje i dodajte im pripremljeni nadjev i izrendani cheddar sir. Formirajte burrito i poslužite.
Prijatno!