Cannelloni sa junetinom i šampinjonima
Sastojci:
- 400 g mljevene junetine
- 250 g Rummo Cannelloni tjestenine
- 150 ml goveđeg temeljca
- 150 g šampinjona
- 150 g paradajz paste
- 15 g ribanog parmezana
- maslinovo ulje
- 1 luk, sitno isjeckan
- so i biber
Za umak:
- 200 g ribanog Paladin cheddar sira
- 150 ml mlijeka
- 50 g brašna
- kašičica putera
Zagrij rernu na 200°C. Luk dinstaj na maslinovom ulju oko 5 minuta, zatim dodaj sjeckane šampinjone i kuhaj još 5 minuta. Dodaj junetinu, so i biber, dobro promiješaj i prži 15 minuta. Dolij temeljac i 50 g paradajz paste, pa kuhaj na jakoj vatri dok tečnost ne ispari.
Za pripremu umaka, brašno kratko dinstaj na puteru. Dolij mlijeko, i kada se zagrije dodaj cheddar sir i miješaj dok smjesa ne postane glatka.
Tavu za pečenje premaži puterom i tankim slojem umaka od cheddar sira. Cannelloni napuni junetinom i poredaj u tavu. Prelij preostalim umakom i pradajz pastom. Prekrij aluminijumskom folijom i peci 30 minuta, zatim skini foliju, pospi parmezanom i peci još 10 minuta.
Prijatno!