Vikend inspiracija za Mini lazanja čašice

Sastojci:
24 kore za lazanje
220 g mljevenog junećeg mesa
2 kašike paradajz sosa
425 g ricotte
1/2 kašika soli
1/2 kašika peršuna
1/2 kašika suhog bosiljka
1/4 kašik crnog bibera
1/8 kašika bijelog luka u prahu
1/2 šoljica naribane mozzarelle

Priprema:  Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Premažite kalupe za muffine uljem/maslacem. U posudi na malo ulja propržite mljeveno meso, posolite ga i pobiberite. Kada je meso gotovo pomiješati ga sa paradajz sosom. U manjoj posudi pomiješati ricottu, bosiljak, so, peršun, biber i bijeli luk.  U svaki kalup utisnite jednu koru tako da izgleda kao mala čaša. Na dno stavite kašiku mesa s umakom, na meso staviti kašiku mješavine s ricottom, na ricottu stavite ponovno kašiku mesa i pospite ribanom mozzarellom. Pecite 15 – 20 minuta, odnosno, dok se sir ne otopi i kore postanu zlatno smeđe. Uživajte!