Vikend inspiracija za piletinu u gorgonzoli

Sastojci:

400 g pilećih prsa

40 g maslaca

200 g gorgonzole, izmrvljenе

200 ml vrhnja za kuhanje

So, po želji

Bijeli biber, po želji

Malo naribanog muškatnog oraščića

Priprema:

Nasjeckajte pileća prsa na manje komade ili trakice.

Na blagoj vatri rastopite maslac uz povremeno miješanje, pa dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.

Dodajte izmrvljenu gorgonzolu i lagano miješajte dok se sir ne otopi. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje (možete i kiselo vrhnje ako želite intenzivniji okus).

Začinite bijelim biberom, malo soli i prstohvatom naribanog muškatnog oraščića.

Kuhajte nekoliko minuta, dok se svi sastojci ne povežu, a umak postane lijepo kremast.

Poslužite uz tjesteninu.

Prijatno! 😊