Vikend inspiracija za piletinu u gorgonzoli

Sastojci:
400 g pilećih prsa
40 g maslaca
200 g gorgonzole, izmrvljenе
200 ml vrhnja za kuhanje
So, po želji
Bijeli biber, po želji
Malo naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
Nasjeckajte pileća prsa na manje komade ili trakice.
Na blagoj vatri rastopite maslac uz povremeno miješanje, pa dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
Dodajte izmrvljenu gorgonzolu i lagano miješajte dok se sir ne otopi. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje (možete i kiselo vrhnje ako želite intenzivniji okus).
Začinite bijelim biberom, malo soli i prstohvatom naribanog muškatnog oraščića.
Kuhajte nekoliko minuta, dok se svi sastojci ne povežu, a umak postane lijepo kremast.
Poslužite uz tjesteninu.
Prijatno! 😊

