Charcuterie plata

IDEJE ZA SLAGANJE PLATE:
1. KRUŽNI “FLOWER” RASPORED
(idealno za okruglu drvenu dasku 40 cm)
Centar
Brie (polovica ili cijeli kolut)
Oko centra – u krug
Suho meso savijeno u male “ruže”
Dimljeni sir u trokutima (naizmjenično s mesom)
Vanjski rub
Grisini (lepezasto)
Male hrpice maslina i krastavaca
Efekt: luksuzno, simetrično, vrlo “InstagraMIČNO”
IDEJA 2. BOJE U BLOKOVIMA
Lijeva strana
Crvene papričice punjene sirom
Sredina
Sirevi (Brie + dimljeni)
Desna strana
Žute + miješane papričice
Donji dio
Suho meso
Gornji dio
Grisini + masline
Efekt: čisto, moderno, jako pregledno
3. RUSTIKALNI “BOARD & BOWLS”
(kombinacija daske + rotirajuće ploče)
Na veliku dasku
Sirevi i suho meso (glavni elementi)
Na rotirajuću ploču (u malim zdjelicama)
Papričice (razdvojene po boji)
Masline
Krastavci
Grisini
U čaši ili naslonjeni uz rub daske
Efekt: uredno, praktično za veće društvo
I4. “S” LINIJA (DINAMIČNA)
(bez simetrije)
Sirevi složeni u blagu S liniju
Suho meso prati liniju
Papričice popunjavaju praznine
Grisini idu dijagonalno
Efekt: opušteno, gourmet stil restorana
BRZI VIZUALNI TRIKOVI
Kombinuj okruglo – trokutasto – valjkasto
Ostavi prazan prostor (ne popunjavaj sve)
Tamne i svijetle elemente ne stavljaj jedan do drugog
Papričice uvijek u neparnom broju (3, 5)

