Charcuterie plata

IDEJE ZA SLAGANJE PLATE:

 1. KRUŽNI “FLOWER” RASPORED

(idealno za okruglu drvenu dasku 40 cm)

Centar

Brie (polovica ili cijeli kolut)

Oko centra – u krug

Suho meso savijeno u male “ruže”

Dimljeni sir u trokutima (naizmjenično s mesom)

Vanjski rub

Grisini (lepezasto)

Male hrpice maslina i krastavaca

 Efekt: luksuzno, simetrično, vrlo “InstagraMIČNO”


IDEJA 2. BOJE U BLOKOVIMA

Lijeva strana

Crvene papričice punjene sirom

Sredina

Sirevi (Brie + dimljeni)

Desna strana

Žute + miješane papričice

Donji dio

Suho meso

Gornji dio

Grisini + masline

Efekt: čisto, moderno, jako pregledno


 3. RUSTIKALNI “BOARD & BOWLS”

(kombinacija daske + rotirajuće ploče)

Na veliku dasku

Sirevi i suho meso (glavni elementi)

Na rotirajuću ploču (u malim zdjelicama)

Papričice (razdvojene po boji)

Masline

Krastavci

Grisini

U čaši ili naslonjeni uz rub daske

 Efekt: uredno, praktično za veće društvo


I4. “S” LINIJA (DINAMIČNA)

(bez simetrije)

Sirevi složeni u blagu S liniju

Suho meso prati liniju

Papričice popunjavaju praznine

Grisini idu dijagonalno

Efekt: opušteno, gourmet stil restorana


BRZI VIZUALNI TRIKOVI

Kombinuj okruglo – trokutasto – valjkasto
 Ostavi prazan prostor (ne popunjavaj sve)
 Tamne i svijetle elemente ne stavljaj jedan do drugog
 Papričice uvijek u neparnom broju (3, 5)