Vikend inspiracija za cheesecake Crumble sa jabukom

Podloga:
210 g mljevenog keksa
110 g otopljenog maslaca
šaka sjeckanih oraha
Krema:
500 g krem sira
2 kašike šećera
1 kašika karamele
100 g otopljene bijele čokolade
1 kašikica ekstrakta vanilije
300 ml vrhnja za šlag
Nadjev od jabuka:
3 jabuke sječene na kockice
40 g maslaca
3 kašike smeđeg šećera
cimet po ukusu
Crumble:
100 g brašna
50 g maslaca
30 g šećera
manja šaka sjeckanih oraha
1 kašikica cimeta
Pomiješaj keks, maslac i orahe, utisni u kalup i ostavi u frižider. Umuti krem sir, vrhnje, šećer, karamel, vaniliju i čokoladu u glatku kremu pa premaži preko podloge i ohladi. Na tavi otopi maslac, dodaj šećer, jabuke i cimet, dinstaj 5 minuta i ostavi da se ohladi. Prelij preko kreme. Za crumble sjedini sastojke, rasporedi na papir za pečenje i peci 15 minuta na 180°C. Ohlađeni crumble pospi preko kolača i dodaj malo karamele. Ohladi nekoliko sati prije posluživanja.
Uživaj!

