Vikend inspiracija za cheesecake Crumble sa jabukom

Podloga:

210 g mljevenog keksa

110 g otopljenog maslaca

šaka sjeckanih oraha

Krema:

500 g krem sira

2 kašike šećera

1 kašika karamele

100 g otopljene bijele čokolade

1 kašikica ekstrakta vanilije

300 ml vrhnja za šlag

Nadjev od jabuka:

3 jabuke sječene na kockice

40 g maslaca

3 kašike smeđeg šećera

cimet po ukusu

Crumble:

100 g brašna

50 g maslaca

30 g šećera

manja šaka sjeckanih oraha

1 kašikica cimeta

Pomiješaj keks, maslac i orahe, utisni u kalup i ostavi u frižider. Umuti krem sir, vrhnje, šećer, karamel, vaniliju i čokoladu u glatku kremu pa premaži preko podloge i ohladi. Na tavi otopi maslac, dodaj šećer, jabuke i cimet, dinstaj 5 minuta i ostavi da se ohladi. Prelij preko kreme. Za crumble sjedini sastojke, rasporedi na papir za pečenje i peci 15 minuta na 180°C. Ohlađeni crumble pospi preko kolača i dodaj malo karamele. Ohladi nekoliko sati prije posluživanja.

Uživaj!