Vikend inspiracija za goveđi gulaš sa povrćem

Sastojci:
• 400 g junećeg buta
• 2 kašike maslinovog ulja
• 4 crvena luka presječena na polovine
• 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
• 1 mrkva, narezana na kolutiće
• 200 g šampinjona, isječenih na četvrtine
• 2 kašike paradajz-pirea
• 500 ml goveđeg temeljca
• 250 ml crvenog vina
• 1 lovorov list
• svjež timijan
• so i biber
• 2 kašike brašna
• svježi peršun, sitno sjeckan
Isprži junetinu sjeckanu na komadiće na zagrijanom ulju dok ne porumeni, pa ga izvadi i ostavi sa strane. U istom loncu prodinstaj crveni luk i češnjak, dodaj mrkvu i šampinjone pa kratko dinstaj. Ulij vino i promiješaj drvenom kašikom, zatim vrati meso, dodaj paradajz-pire, temeljac i začine. Posoli, pobiberi i poklopi. Kuhaj na laganoj vatri oko 2 sata, dok meso ne omekša. Ako želiš gušći sos, dodaj brašno razmućeno u malo vode i kratko prokuhaj. Na kraju pospi peršunom i posluži uz prilog po izboru.
Prijatno!

