Vikend inspiracija za piletinu na grčki način

Sastojci:
batak sa karabatkom
300 g orzo paste
2 zelene tikvice
2 žute paprike
1 glavica crvenog luka
300 g cherry paradajza
100 g maslina
200 g feta sira
2 čehna bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
1 limun
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
pola kašičice ruzmarina
veza svježeg peršuna
so, biber
Pripremi marinadu tako što ćeš sjediniti maslinovo ulje, izgnječeni bijeli luk i suhe začine. U vatrostalnu posudu poredaj tikvice narezane na polukrugove, kao i crveni luk, a paprike na trakice. Preko povrća stavi piletinu i prelij polovinom marinade, promiješaj i peci na 220°C 30 minuta. Dodaj masline, izmrvljeni feta sir i cherry paradajz, pa vrati u rernu još 10 minuta. Prelij ostatkom marinade, dodaj malo limunovog soka i pospi svježim peršunom. Posluži uz kuhani orzo i uživaj u mirisima Mediterana!

