CHEESECAKE
Ovaj vikend, iz srca grada, ti stiže jedna slatka vikend inspiracija. Prati korak po korak i doći ćeš do savršeno pripremljenog cheesecake-a!
Kora
- 180 gr mljevene plazme (ili keksa po želji)
- 1 kašika šećera
- 5-6 kašika istopljenog maslaca
Fil
- 1 kg Galbani mascarpone sira
- 1/8 kašičice soli
- 1 šolja šećera
- 100 ml kisele pavlake
- 2-3 kašičice limunovog soka
- 1 puding od vanile
- 2 žumanca
- 2 jaja
Toping
- 300 gr Ledo smrznutog voća po izboru
- 3 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Zagrij rernu na 160°C i premaži pekač prečnika 26cm maslacem. U činiji kombinuj keks, 5-6 kašika maslaca i šećer. Miješaj dok se ne izjednači.
Prespi u kalup i utapkaj koliko god možeš. Peci 10-13 minuta i izvadi da se ohladi.
Pojačaj rernu na 260°C. U veću činiju sipaj sir i miješaj ručnim mikserom 1 min dok se malo ne ujednači. Dodaj so, šećer, kesicu pudinga i miksaj 1 min da se sjedini. Dodaj kiselu pavlaku, limun i 2 žumanceta i ponovo miksaj kratko. Dodaj još 2 jajeta (bez prethodnog mućenja) i miksaj vrlo kratko da se sjedini. Ponovo malo premaži ivice pekača maslacem i sipaj smjesu. Peci 10 minuta na 260°C bez otvaranja rerne. Onda smanji temperaturu rerne na 160°C i peci oko sat i 15 min. Znaćeš da je gotov kada se na površini stvori korica i ivice malo potamne. Protresi kalup, trebalo bi da se samo središnji dio pomalo trese kada je gotov.
Za savršen toping u 300 gr Ledo smrznutog voća po izboru dodajte 3 kašike šećera, 1 kašiku brašna, 1 vanilin šećer i sve dobro izmiksajte. 😊
To je to! Pozovi raju i pohvali se svojom „naprednijom“ cheesecake verzijom. 😊
Prijatno!