CHEESECAKE

Ovaj vikend, iz srca grada, ti stiže jedna slatka vikend inspiracija. Prati korak po korak i doći ćeš do savršeno pripremljenog cheesecake-a!

Kora

  • 180 gr mljevene plazme (ili keksa po želji)
  • 1 kašika šećera
  • 5-6 kašika istopljenog maslaca

Fil

  • 1 kg Galbani mascarpone sira
  • 1/8 kašičice soli
  • 1 šolja šećera
  • 100 ml kisele pavlake
  • 2-3 kašičice limunovog soka
  • 1 puding od vanile
  • 2 žumanca
  • 2 jaja

Toping

  • 300 gr Ledo smrznutog voća po izboru
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Zagrij rernu na 160°C i premaži pekač prečnika 26cm maslacem. U činiji kombinuj keks, 5-6 kašika maslaca i šećer. Miješaj dok se ne izjednači.

Prespi u kalup i utapkaj koliko god možeš. Peci 10-13 minuta i izvadi da se ohladi.

Pojačaj rernu na 260°C. U veću činiju sipaj sir i miješaj ručnim mikserom 1 min dok se malo ne ujednači. Dodaj so, šećer, kesicu pudinga i miksaj 1 min da se sjedini. Dodaj kiselu pavlaku, limun i 2 žumanceta i ponovo miksaj kratko. Dodaj još 2 jajeta (bez prethodnog mućenja) i miksaj vrlo kratko da se sjedini. Ponovo malo premaži ivice pekača maslacem i sipaj smjesu. Peci 10 minuta na 260°C bez otvaranja rerne. Onda smanji temperaturu rerne na 160°C i peci oko sat i 15 min. Znaćeš da je gotov kada se na površini stvori korica i ivice malo potamne. Protresi kalup, trebalo bi da se samo središnji dio pomalo trese kada je gotov.

Za savršen toping u 300 gr Ledo smrznutog voća po izboru dodajte 3 kašike šećera, 1 kašiku brašna, 1 vanilin šećer i sve dobro izmiksajte. 😊

To je to! Pozovi raju i pohvali se svojom „naprednijom“ cheesecake verzijom. 😊

Prijatno!