Vikend inspiracija za sočnu teletinu…
Pečena teletina iz rerne idealan je mesni izbor za bilo koju prigodu.
Za ovo jelo bez greške potrebno ti je sljedeće:
-
-
- 1 kg telećeg buta
- veći luk
- veći češnjak
- vegeta
- so Kotany
- biber u zrnu Kotany
- 2 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- ružmarin, peršun
-
Teleći but začini te polij maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodaj luk i češnjak. Ostavi tako da se marinira barem tri-četiri sata. Najbolje bi bilo, ako ti vrijeme dozvoljava, da to učiniš dan prije pripreme. Ako ne, i dalje ćeš imati ukusan ručak, ne brini. Možeš to da odradiš i prije samog pečenja, ali onda uz ružmarin utrljaj i so koja će pomoći da se aroma brže upije u meso
U posudu za pečenje stavi teletinu i oguljeni, posoljeni krompir, pospi vegetom i zatvori aluminijskom folijom.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta, zatim skini foliju, podlij vinom i nastavi peći još 20 do 30 minuta.
Pečena teletina na ovaj će način iznutra biti mekana i sočna, a izvana lijepa i hrskava.
Prijatno!