Vikend inspiracija za sočnu teletinu…

Pečena teletina iz rerne idealan je mesni izbor za bilo koju prigodu.

Za ovo jelo bez greške potrebno ti je sljedeće:

      • 1 kg telećeg buta
      • veći luk
      • veći češnjak
      • vegeta
      • so Kotany
      • biber u zrnu Kotany
      • 2 dcl bijelog vina
      • maslinovo ulje
      • ružmarin, peršun

Teleći but začini te polij maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodaj luk i češnjak. Ostavi tako da se marinira barem tri-četiri sata. Najbolje bi bilo, ako ti vrijeme dozvoljava, da to učiniš dan prije pripreme. Ako ne, i dalje ćeš imati ukusan ručak, ne brini.  Možeš to da odradiš i prije samog pečenja, ali onda uz ružmarin utrljaj i so koja će pomoći da se aroma brže upije u meso

U posudu za pečenje stavi teletinu i oguljeni, posoljeni krompir, pospi vegetom i zatvori aluminijskom folijom.

Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta, zatim skini foliju, podlij vinom i nastavi peći još 20 do 30 minuta.

Pečena teletina na ovaj će način iznutra biti mekana i sočna, a izvana lijepa i hrskava.

Prijatno!