PUREĆI RIŽOTO SA GLJIVAMA
Ovaj vikend donosimo ti inspiraciju za rižoto sa puretinom i gljivama. Ukusno, jednostavno i, što je najbitnije, brzo jelo – jer kome se satima stoji pored šporeta na vrelom ljetnom danu? 😊
Sastojci:
- 400 g purećih prsa
- 250 g smeđih šampinjona
- 250 g bukovača
- 1 mrkva
- 1 praziluk
- 1 češanj bijelog luka
- malo timijana
- 1 peršunov list
- 1,5 šoljica riže
- sol i biber
- maslac
Priprema
Praziluk operi, bijeli dio nareži na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače nareži. Ako je potrebno očisti ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili jednostavno nožem oguli dio kožice, bez pranja.
U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastaj praziluk, pa mu dodaj narezanu mrkvu. Nakon par minuta stavi i na kockice narezano meso pa ga kratko proprži. Dodaj i gljive, sjeckani luk, peršun pa sve promiješaj. Dinstaj dok ne ispari sva tekućina iz gljiva pa dodaj rižu i podlijevaj temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodaj timijan i kockicu maslaca.
Promiješaj i uživaj!