PUREĆI RIŽOTO SA GLJIVAMA

Ovaj vikend donosimo ti inspiraciju za rižoto sa puretinom i gljivama. Ukusno, jednostavno i, što je najbitnije, brzo jelo – jer kome se satima stoji pored šporeta na vrelom ljetnom danu? 😊

Sastojci:

  • 400 g purećih prsa
  • 250 g smeđih šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 1 mrkva
  • 1 praziluk
  • 1 češanj bijelog luka
  • malo timijana
  • 1 peršunov list
  • 1,5 šoljica riže
  • sol i biber
  • maslac

Priprema

Praziluk operi, bijeli dio nareži na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače nareži. Ako je potrebno očisti ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili jednostavno nožem oguli dio kožice, bez pranja.

U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastaj praziluk, pa mu dodaj narezanu mrkvu. Nakon par minuta stavi i na kockice narezano meso pa ga kratko proprži. Dodaj i gljive, sjeckani luk, peršun pa sve promiješaj. Dinstaj dok ne ispari sva tekućina iz gljiva pa dodaj rižu i podlijevaj temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodaj timijan i kockicu maslaca.

Promiješaj i uživaj!