Riža i hobotnica

Vikend inspiracija za nešto lagano i drugačije!

Donosimo ti recept za hobotnicu sa rižom. Hobotnica je jedan od najzdravijih sastojaka koje možeš da pronađeš na tržištu, te je mnogi smatraju superhranom.

Prati korake do svog savršenog vikend ručka…

Sastojci:

  • 1 kg hobotnice
  • 2 dcl crvenog vina
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 paradajza
  • zelena paparika
  • so, biber i chili po želji
  • 450 g Gallo riže
  • malo vode

Priprema:

Očisti hobotnicu i skuhaj ju u crvenom vinu i vodi. Kada se skuha, izvadi ju, rashladi i nareži na komadiće. Tekućinu koja se sakupila kuhanjem sačuvaj.

Zagrij maslinovo ulje u većoj posudi, na umjerenoj vatri. Dodaj luk i poprži ga oko 2 minute. Zatim dodaj bijeli luk, paradajz i papriku. Posoli i pobiberi te dodaj chilli po želji. Promješaj i kuhaj još 2 minute.

Dodaj tekućinu koja je nastala kuhanjem hobotnice, sve promješaj i pusti da provri. Sada dodaj rižu, smanji vatru na vrlo nisku temperaturu te poklopi. Nakon 15 minuta promješaj rižu kako se ne bi uhvatila za dno posude. Nakon još 5 minuta riža bi trebala biti skuhana.

Dodaj komadiće hobotnice, sve promješaj te serviraj vruće.