Vikend inspiracija koja miriše na pravi porodični ručak... - Crvena jabuka gastro market Marindvor
21094
post-template-default,single,single-post,postid-21094,single-format-standard,soho-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Vikend inspiracija koja miriše na pravi porodični ručak…

Potrebno:

• 12 tankih telećih šnicli
• 1 kg mladog krompira
• 80g putera
• 1 glavica crnog luka
• 2 struka mladog luka
• 200g šampinjona
• Malo ruzmarina
• So i biber po ukusu
• sok od limuna

Priprema:

Krompir operi, oguli i isijeci na četvrtine. U tavi zagrij puter, dodaj krompir i uz povremeno prevrtanje prži desetak minuta. Šampinjone isijeci na četvrtine. Crni luk isjeckaj na sitno, a mladi luk na kolutove.
Kada krompir dobije zlatnu boju, dodaj šampinjone i luk, pa prži oko pet minuta. Listiće ruzmarina sitno isijeci i dodaj u krompir. Dinstaj još dva minuta i ostavi na toplom.
Pripremljene šnicle prži na preostaloj masnoći oko dva minuta. Začini solju i biberom i prelij limunovim sokom.

Po želji ukrasi ruzmarinom, serviraj uz neku svježu salatu po želji i uživaj!