Donosimo ti recept za mlince za puretinom…
Vikend inspiracija za brz i ukusan ručak koji ćeš obožavati!
Donosimo ti recept za mlince za puretinom…
Sastojci:
- 500 g mlinaca
- 500 g puretine
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 400 g kisele pavlake
- 300 g kačkavalja
- 4 kašičice vegete
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pureće meso isijeći na kockice i dinstaj na umjereno zagrijanom ulju dok meso ne porumeni.
U jednu posudu sipaj vrhnje za kuhanje, kiselu pavlaku, vegetu, biber i izmiješaj.
U veću šerpu sipaj vodu, posoli i stavi na šporet da provri, te u nju nakratko potopi trećinu mlinaca. Izvadi ih rupičastom francuskom kašikom i složi u vatrostalnu posudu, prethodno namazanu uljem. Zatim mlince prelij pripremljenim sosom, dodaj pureće meso i izrendaj 100 g kačkavalja. Ponovi postupak dok ne iskoristiš sve preostale mlince.
Na kraju, posljednji red mlinaca prelij preostalim sosom i stavi rendani kačkavalj.
Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta dok kačkavalj ne porumeni.
Kada su pečeni izvadi iz rerne i ostavi 10 minuta da se malo prohlade kako bi ih lakše isjekao.
Uživaj! 🤗