Donosimo ti recept za mlince za puretinom…

Vikend inspiracija za brz i ukusan ručak koji ćeš obožavati!

Donosimo ti recept za mlince za puretinom…

Sastojci:

  • 500 g mlinaca
  • 500 g puretine
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 400 g kisele pavlake
  • 300 g kačkavalja
  • 4 kašičice vegete
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Pureće meso isijeći na kockice i dinstaj na umjereno zagrijanom ulju dok meso ne porumeni.

U jednu posudu sipaj vrhnje za kuhanje, kiselu pavlaku, vegetu, biber i izmiješaj.

U veću šerpu sipaj vodu, posoli i stavi na šporet da provri, te u nju nakratko potopi trećinu mlinaca. Izvadi ih rupičastom francuskom kašikom i složi u vatrostalnu posudu, prethodno namazanu uljem. Zatim mlince prelij pripremljenim sosom, dodaj pureće meso i izrendaj 100 g kačkavalja. Ponovi postupak dok ne iskoristiš sve preostale mlince.

Na kraju, posljednji red mlinaca prelij preostalim sosom i stavi rendani kačkavalj.

Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta dok kačkavalj ne porumeni.

Kada su pečeni izvadi iz rerne i ostavi 10 minuta da se malo prohlade kako bi ih lakše isjekao.

 

Uživaj! 🤗