Korejska kozmetika – tajna njegovane kože lica

Svi želimo da izgledamo i osjećamo se fantastično u svojoj koži, zar ne? Potraga dobrim proizvodima mnoge je odvela u svijet korejske njege lica, koja je trenutno među vodećim u beauty industriji. Za to su zaslužni autentični kozmetički brendovi koji se odlikuju posebnim formulacijama prirodnih aktivnih sastojaka uz pravu dozu inovativnosti.

Od sada u vašem Crvena jabuka gastro marketu Marindvor imate priliku da otkrijete magiju blistave i zategnute kože uz kozmetiku poznatih korejskih skincare brendova koji su osvojili svijet.

COSRX

COSRX je postao sinonim za vrhunske proizvode za njegu lica zahvaljujući inovativnim sastojcima poput  puževe sluzi i tigrove trave. Ovi proizvodi su posebno pogodni za osjetljivu kožu pošto su lagani i neopterećujući, te čuvaju kožnu barijeru.

Na policama našeg marketa možete potražiti proizvode za sve korake u njezi kože lica, počevši od blage umivalice sa uljem čajevca koja je čisti i dezinfikuje. Potom slijede COSRX serum i krema koji pored toga što smiruju iritacije, obezbjeđuju koži dugatrajnu hidriranost. Za kraj, krema za sunčanje brenda COSRX nudi sjajnu snažnu zaštitu od UVA i UVB zračenja, hidrira i ima umirujuće dejstvo.

  1. Beauty of Joseon

Brend inspirisan ženama korejske dinastije Joseon koje su bile posvećene održavanju svoje ljepote. U svojim formulacijama Beauty of Joseon koristi sastojke tradicionalne istočnjačke “hanbang” medicine koja se bazira na ljekovitom bilju. Proizvodi su fokusirani na anti-age tretmane i hidrataciju kože, kako bi se postigao zdrav i mladolik izgled. Beauty of Joseon za cilj ima poboljšanje stanja kože, i to uz određenu dozu luksuza.

 

Sve započinje blagim pilingom koji poboljšava teksturu kože. Zatim je tu hranjiva maska za umirivanje, te posebni serumi za lice koje možete odabrati shodno potrebama vaše kože. Serum za područje oko očiju pomaže ublažavanju bora, dok Beauty of Joseon krema pruža vlažnost i njegu sprječavajući isušivanje kože nakon nanošenja seruma. Za kraj, tu su i dva najpopularnija Beauty of Joseon proizvoda za zaštitu od sunca u obliku kreme i stika koje možete koristiti u zavisnosti od toga da li imate suhu ili masnu kožu.

SKIN 1004 Madagascar CENTELLA

Ovaj nagrađivani hipoalergenski brend kreiran je na bazi prirodnih aktivnih sastojaka i tigrove trave iz netaknute prirode Madagaskara. Umiruje i hidrira osjetljivu kožu, pružajući joj prirodan sjaj i ujednačen ten.

Linija Madagascar CENTELLA sastoji se od proizvoda s esencijalnim sastojcima za laganu njegu, prikladnu za većinu tipova kože. Kremasta pjena za čišćenje za osjetljivu kožu lica je odličan izbor početnog koraka  u rutini njege, zatim slijedi hidratantna ampula za umirenje i jačanje osjetljive kože, i za kraj tu je i zaštitni serum od UV zraka koji istovremeno bogato hidrira, uz svežu i blistavu završnicu.

Bez obzira da li ste u potrazi za novitetima u svojoj postojećoj skincare rutini, ili želite potpunu transformaciju, obradujte sebe i svoju kožu besprekornom njegom uz odabrane brendove korejske kozmetike.