Rolovana teletina
Vikend inspiracija za konkretno jelo bez puno muke!
Muke nema jer za vas smo obradili i pripremili rolovanu teletinu. Naši mesari su je marinirali u ulju, te začinili sa malo soli, bibera, vegete i par tajnih začina. 😉 Ne brinite, dobro je urolana i učvršćena koncem.
Vaše je samo da je prelijete sa malo ulja i pečete dobrih 2.5 – 3h na 180 °C. Povremeno je okrenite i polijte sokom koje je meso pustilo, a s vremena na vrijeme dodajte i malo vode.
Rolovana teletina se idealno servira uz pečeni krompir i zelenu salatu. Naravno, ovakav obrok ne može bez čaše kvalitetnog crnog vina.
Naša preporuka je Shiraz cabernet 0,75l Coral Reef koji obiluje notama čokolade, vanilije i bobičastog voća. Prijatne note hrasta, u čijim bačvama je vino odležalo, stvoriće rapsodiju ukusa dok uživate u savršeno pečenoj rolovanoj teletini.
Uživajte!