Vikend inspiracija za Fettuccine alfredo s piletinom

Sastojci za Fettuccine alfredo s piletinom:

  • 450 g tjestenine (fettuccine)
  • 12 kašika maslaca
  • 170 g parmezana
  • 250 g piletine
  • Sol i biber po želji

Priprema fettuccina alfredo s piletinom:

Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. U gril tavi na malo ulja pržiti pileći file sa svake strane po 3-4 minute. Nakon što ste file ispržili, začinite ga solju i biberom po želji te ga odložite na toplo do posluživanja.

Otopite maslac u tavi, a tjesteninu procijedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Prebacite tjesteninu u tavu s maslacem i posolite, dodajte šaku naribanog sira i vruću vodu od tjestenine, neprestano miješajući.

Malo po malo dodajte sir, miješajući između svakog dodavanja, dok ga ne potrošite. Po potrebi dodajte još vruće vode.

Vrijeme je za serviranje. Prvo servirajte tjesteninu u umaku, a na vrh svakog tanjira stavite narezan pileći file.

Prijatno!