Vikend inspiracija za pikantne lignje s povrćem

Potrebno vam je:

  • 400 g lignji
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 čili papričica
  • 100 g zelenih mahuna
  • mladi luk
  • soja umak
  • 2 šeri paradajza
  • 3 češnja bijelog luka
  • đumbir u prahu
  • maslinovo ulje

Priprema

Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, bijeli luk na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice i sitno je narežite. Šeri paradajz kratko blanširajte, odstranite im kožu te ih nasjeckajte na sitne kockice. U istoj vodi kratko blanširajte mahune koje ste narezali na manje komade.
Na ekstra djevičanskom maslinovom ulju Terra Creta popržite papriku, mahune i mrkvu, dodajte lignje izrezane na kolutiće, listiće bijelog luka i čili papričicu. Začinite sa soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno nasjeckan šeri paradajz i dinstajte na najjačoj vatri 5 minuta. Nakon 5 minuta dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo.

Prijatno!