Vikend inspiracija za Teleću plećku
Teleća plećka je idealan izbor za porodični ručak, a u nastavku vam donosimo recept za njenu jednostavnu pripremu.
Sastojci:
- 1,5 kg teleće plećke
- sol i biber
- manja glavica luka
- 2 čena bijelog luka
- peršun i ruzmarin
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 dl crnog vina
- povrtni temeljac
Priprema:
Teleću plećku dobro posušite i začinite solju i biberom. Potom napravite dva proreza na mesu, pa ubacite dva čena bijelog luka te pospite peršunom i ruzmarinom. Meso zarolajte i povežite vezicom. Urolano meso kratko zapecite na tavi na malo maslinovog ulja. Prebacite ga na papir za pečenje, dodajte vino i povrtni temeljac, kao i luk. Poklopite posudu ili je prekrijte aluminijskom folijom. Pecite na 180°C sat vremena. Nakon toga meso okrenite i opet poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom. Nastavite peći na 200°C još sat vremena. Prije nego što uklonite vezicu, ostavite barem 10 minuta da se meso ohladi. Tako pripremljena teleća plećka spremna je za posluživanje uz pečeni krompir i povrće.
Prijatno! 😊