Vikend inspiracija za Teleću plećku

Teleća plećka je  idealan izbor za porodični ručak, a u nastavku vam donosimo recept za njenu jednostavnu pripremu.

Sastojci:

  • 1,5 kg teleće plećke
  • sol i biber
  • manja glavica luka
  • 2 čena bijelog luka
  • peršun i ruzmarin
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 2 dl crnog vina
  • povrtni temeljac

Priprema:

Teleću plećku dobro posušite i začinite solju i biberom. Potom napravite dva proreza na mesu, pa ubacite dva čena bijelog luka te pospite peršunom i ruzmarinom. Meso zarolajte i povežite vezicom. Urolano meso kratko zapecite na tavi na malo maslinovog ulja. Prebacite ga na papir za pečenje, dodajte vino i povrtni temeljac, kao i luk. Poklopite posudu ili je prekrijte aluminijskom folijom. Pecite na 180°C sat vremena. Nakon toga meso okrenite i opet poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom. Nastavite peći na 200°C još sat vremena. Prije nego što uklonite vezicu, ostavite barem 10 minuta da se meso ohladi. Tako pripremljena teleća plećka spremna je za posluživanje uz pečeni krompir i povrće.

Prijatno! 😊