Vikend inspiracija za Filet mignona u umaku od crnog vina

Sastojci:

  • 4 filet mignona (otprilike 180-200 g svaki)
  • maslac
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber
  • grančica ruzmarina
  • 2-3 čena bijelog luka (gnječena)
  • 1/4 šoljice crnog vina Cabernet Sauvignon Casillero del Diablo

Priprema:

Filete Mignon izvadite barem 30 minuta prije pečenja i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi, kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje. Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj tavi, zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite meso sa svih strana.

Kad se maslac rastopi, pecite meso 2-3 minute sa svake strane, ovisno o debljini, dok ne bude srednje pečeno. Ukoliko preferirate slabije pečeno meso možete skratiti ovo vrijeme. Nakon toga, izvadite Filete Mignon na tanjir, prekrijte ih aluminijskom folijom i ostavite da malo odstoje.

U istu tavu u kojoj ste pekli meso, dodajte izgnječena čena bijelog luka i grančicu ruzmarina. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte crno vino. Kuhajte dok umak ne postane malo gušći, te vratite Filete Mignon u tavu i premažite ih umakom sa svih strana.

Stavite tavu u zagrijanu pećnicu i pecite još 5-7 minuta. Kada je meso gotovo, servirajte ga preliveno umakom.

Poslužite Filet Mignon uz prilog po vašem izboru, poput pire krompira ili pečenog povrća, te ga uparite s crnim vinom Cabernet Sauvignon Casillero del Diablo za savršenu kombinaciju okusa.

Uživajte!