Vikend inspiracija za Begovu čorbu
Uživajte u zdravoj i kremastoj čorbi
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 50 g bamije
- 2dl milerama
- 200 g mrkve, celera i peršuna
- 3 žumanjka
- maslac
- sok od limuna
- So i biber
Priprema:
Skuhajte piletinu zajedno sa mrkvom, celerom i peršunom, a nakon toga procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, te zalijte supom i nastavite kuhati oko 15 minuta zajedno sa mesom i povrćem. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu skuhajte bamiju, a potom razmutite žumanjak s mileramom i limunovim sokom, te sve zajedno dodajte u čorbu. Pustite da kratko prokuha i poslužite.
Prijatno!