Vikend inspiracija za Begovu čorbu

 

Uživajte u zdravoj i kremastoj čorbi

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 50 g bamije
  • 2dl milerama
  • 200 g mrkve, celera i peršuna
  • 3 žumanjka
  • maslac
  • sok od limuna
  • So i biber

Priprema:

Skuhajte piletinu zajedno sa mrkvom, celerom i peršunom, a nakon toga procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.

U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, te zalijte supom i nastavite kuhati oko 15 minuta zajedno sa mesom i povrćem. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu skuhajte bamiju, a potom razmutite žumanjak s mileramom i limunovim sokom, te sve zajedno  dodajte u čorbu. Pustite da kratko prokuha i poslužite.

Prijatno!