Vikend inspiracija za Teletinu s umakom od gljiva

Sastojci:

  • 500 g telećeg buta
  • 200 g šampinjona
  • 1 crveni luk
  • 2 čena bijelog luka
  • Pileći temeljac
  • 1/2 šoljice vrhnja za kuhanje
  • Maslac
  • So i biber

Priprema:

U velikoj tavi, zagrijte maslac. Kada se maslac otopi, dodajte teleći but koji ste očistili od žilica i isjekli, te ga zapecite sa svake strane. Nakon toga, izvadite ga iz tave i ostavite po strani, a potom u tavu dodajte sitno sjeckani crveni i bijeli luk, te kratko propržite dok ne postane proziran. Zatim dodajte tanko sječene šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju i puste sok, pa dodajte i pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Pustite da se sve krčka na tihoj vatri, uz povremeno miješanje dok se umak ne zgusne.

Kada je umak dovoljno gust, vratite meso u tavu, posolite i pobiberite i pustite da se sve kuha još nekoliko minuta. Odreske poslužite tople i prelivene umakom.
Prijatno!