Vikend inspiracija za pileća prsa punjena feta sirom

Sastojci:

  • 800g pilećih prsa
  • 100g feta sira
  • So i biber
  • Svježi bosiljk i majčina dušica
  • Mljevena crvena paprika
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 manje tikvice
  • Limunov sok
  • Listići svježe metvice

Priprema:

Pileća prsa pažljivo zarežite nožem po sredini tako da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice, ili ga izdrobite viljuškom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom i tom smjesom napunite pileća prsa. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom kako vam smjesa ne bi iscurila. Meso premažite crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja pileća prsa par minuta prepržite s obje strane. Zagrijte rernu na 180 °C.  Nauljite pleh za pečenje, poslažite punjena pileća prsa i pecite ih dvadesetak minuta. Tikvice vrlo tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste prethodno pokapali limunovim sokom i posuli sjeckanim listićima metvice.

Prijatno!